Dixit

Dixit je překrásně ilustrovaná hra založená na nápaditých nápovědách a kreativním hádání. Nechte se unést svojí fantazií!

Skladem (2 ks)
Značka: Blackfire
849 Kč –10 % 764 Kč
Kategorie: RODINNÉ HRY
Hmotnost: 1.31 kg
Věk: 8+
Minimální počet hráčů: 3
Maximální počet hráčů: 6
Herní doba: 30 min
Autor: Jean-Louis Roubira
Mechanika: Vyprávění příběhů, Hlasování, Závod, Současné plánování akcí
Herní rodina: Vítěz Spiel des Jahres
? Ideální počet hráčů: 5-6
? Náročnost (1-5): 1,24
dixit 01
x Herní doba - 30 min x Věk 8+ x Počet hráčů 3-6
849 Kč –10 %
Díky jednoduchým pravidlům a principu hraní si zábavu s Dixitem může užít opravdu každý napříč všemi věkovými kategoriemi. Hra je také vhodná pro děti, kterým napomáhá k rozvíjením jejich fantazie.

V každém kole zastává jiný hráč roli vypravěče. Získává body tím, že ostatní hráči hádají jeho kartu pomocí nápovědy, kterou jim poskytne. Ale tato nápověda musí být důmyslná, protože pokud kartu uhodnou všichni hráči, nedostane vypravěč žádné body! Ostatní hráči získávají body tím, že najdou vypravěčovu kartu a že získají hlasy ostatních hráčů díky chytrému výběru karet. Hra končí ve chvíli, kdy jeden nebo více hráčů získá 30 bodů a více. Vítězí hráč s největším počtem bodů.

Jak se hraje Dixit:
1. Hráči se střídají v roli vypravěče. Vypravěč si ze svých karet vybere jednu kartu a řekne ostatním hráčům nějakou nápovědu k této kartě (slovo, větu, píseň...).
2. Poté ostatní hráči si ze svých karet vyberou tu, která nejlépe odpovídá nápovědě. Vypravěčova karta se zamíchá společně s kartami ostatních hráčů a pak se všechny vybrané karty vyloží lícem na stůl.
3. Která z nich patří vypravěči? Hráči tajně hlasují a pak začíná bodování. Získané body se zaznamenají na hrací desce.

Rada pro vypravěče:
Nápovědou pro ostatní hráče může být věta o tolika slovech, kolik potřebujete. Můžete si ji vymyslet nebo vypůjčit z nějaké básně, písně, filmu nebo přísloví. Můžete ji i zazpívat nebo vyjádřit zvukomalebně či pantomimicky.
Pokud je nápověda příliš jednoduchá (například příliš popisná), nebo naopak příliš těžká (příliš abstraktní nebo osobní), může se stát, že za ni vypravěč nezíská žádné body. Musí zajistit, aby jeho kartu uhodl alespoň jeden hráč, nikoli však všichni. Ze začátku se to může zdát těžké, ale brzy zjistíte, že inspirace se dostaví!
 

Obsah balení:
84 karet Dixit
8 hlasovátek
8 dřevěných figurek
1 hrací deska
1 česká a slovenská pravidla
 

Videonávod

Videonávod 2

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: