Mars Teraformace

Meziplanetární korporace soutěží v přetváření Marsu na obyvatelnou planetu. Vynakládají obrovské sumy peněz a používají nejnovější technologie, aby zvýšily teplotu, obsah kyslíku v atmosféře a vytvořily oceány vody. Bude to vaše korporace, kdo povede lidstvo do nové éry dějin?
Dobývání Rudé planety začíná!

Skladem (1 ks)
Značka: Mindok
1 399 Kč –10 % 1 259 Kč
Kategorie: HRY PRO NÁROČNÉ
Věk: 12+
Minimální počet hráčů: 1
Maximální počet hráčů: 5
Herní doba: 120 min
Autor: Jacob Fryxelius
Mechanika: Bonusy na konci hry, Sbírání sad, Pokládání dílků, Hexová mřížka, Příjem, Asymetrické schopnosti, Správa karet na ruce, Draftování, Škození, Pro jednoho hráče
? Ideální počet hráčů: 3
? Náročnost (1-5): 3,24
011010203a
x Herní doba - 120 min x Věk 12+ x Počet hráčů 1-5
1 399 Kč –10 %

V roce 2400 začíná lidstvo terraformovat planetu Mars. Obří korporace, sponzorované světovou vládou na Zemi, zahajují rozsáhlé projekty na zvýšení teploty, hladiny kyslíku a pokrytí oceánů, dokud nebude prostředí obyvatelné. Ve hře Terraforming Mars hrajete za jednu z těchto korporací a spolupracujete na procesu terraformace, ale zároveň soutěžíte o získání vítězných bodů, které se udělují nejen za váš příspěvek k terraformaci, ale také za rozvoj lidské infrastruktury v celé sluneční soustavě a za další chvályhodné činy.

Hráči získávají unikátní karty projektů (z více než dvou set různých) tím, že si je kupují do ruky. Projekty (karty) mohou představovat cokoli od zavádění rostlin či živočichů, vrhání asteroidů na povrch, budování měst až po těžbu na měsících Jupiteru a zřizování průmyslu skleníkových plynů k ohřívání atmosféry. Karty vám mohou přinést okamžité bonusy a také zvýšit produkci různých zdrojů. Mnoho karet má také požadavky a stávají se hratelnými, když se dostatečně zvýší teplota, kyslík nebo pokrytí oceánů. 

Každý hráč sleduje svou produkci a zdroje na svých hráčských deskách a hra používá šest druhů zdrojů: MegaKredity, ocel, titan, rostliny, energie a teplo. Na hrací desce soutěžíte o nejlepší místa pro své destičky měst, oceánů a zeleně. Soutěžíte také o různé milníky a ocenění v hodnotě mnoha vítězných bodů.

Jakmile všechny tři globální parametry (teplota, kyslík, oceán) dosáhnou cílové hodnoty, je teraformace dokončena, hra končí a hráč s nejvíce vítěznými body se stává vítězem.

 

HERNÍ MATERIÁL: 

pravidla hry

herní plán

5 desek hráčů

17 karet korporací, z toho 5 základních

208 různých karet projektů

8 přehledových karet, dvě sady po čtyřech

200 průsvitných obsazovacích kostiček hráčů, po 40 v 5 barvách

200 kostiček zdrojů v matových barvách měděné, stříbrné a zlaté

3 velké počítací kostky

9 destiček oceánu

60 destiček zeleně / měst

11 zvláštních destiček terénu

žeton začínajícího hráče

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: